1. mai 2018

Her kan du betale kontingent med en god gjerning

av | Nyheter

Under Rekordmila i Buvika i helga kan deltakerne velge mellom å betale startkontingent i penger eller ved å gjøre en god gjerning.

Søndag 3. juni går Rekordmila av stabelen i Buvik sentrum. Løpet ble i fjor arrangert for første gang med drøyt 150 deltakere på startstreken. Arrangøren har gjort sitt ytterste for å få til en flat løype som mulig. Løpet starter i Buvika sentrum og går langs gamleveien mot Øysand i fem kilometer, før du returnerer og løper i mål der du startet. Løypen er bortimot helt flat og er kontrollmålt av Kondis.

Alternativ betaling

Arrangøren har et samarbeid med «Den gode mil» som gjør at det er mulig å betale startkontingenten på en litt annen måte enn vanlig. I stedet for å betale i penger kan deltakerne velge om de vil betale i form av en god gjerning.- Vi har gjort det mulig for deltakerne å betale med en god gjerning. Vi har et samarbeid med Rossvollheimen i Børsa og Nidarvoll i Trondheim slik at deltakerne som velger å betale med en god gjerning kan møte opp på en av de to plassene for å gjøre den gode gjerningen, forteller arrangør Arman Vestad.

Så langt har 11 av deltakerne som har meldt seg på valgt å betale i form en god gjerning.- Vi er godt fornøyd med at såpass mange har valgt denne løsningen. Det er faktisk litt overdet vi hadde forventet, sier Vestad.- Hva går en god gjerning ut på?- Det er litt individuelt hvordan du vil løse det. Vi setter deg i kontakt med den plassen du måtte velge og da kan du for eksempel ta med deg ungene dine, for de eldre er veldig glade i barn. Noen tar med seg hunden sin. Du kan også ha høytlesning fra avis eller ta med deg noen på en gåtur. Det er litt opp til deg selv hvordan du vil løse det, sier Vestad.Vestad er usikker på om noe slikt har blitt gjort tidligere.- Jeg har ikke hørt om det tidligere. Vi ønsker å være en arena både for løping og det at folk kan gjøre en god gjerning i tillegg. Her har du mulighet til å glede et hjerte veldig ved å stille opp frivillig, forteller Vestad.

Håper på 150 deltakere

Under fjorårets løp sto det 150 deltakere på startstreken og arrangøren håper på noe av det samme i år.- Så langt har vi vel 115 påmeldte og vi har vel et mål og et håp om å nå opp mot 150 deltakere i år også. I år som i fjor har vi et barneløp som var meget populært i fjor med hele 70 ivrige barn på startstreken. Barneløpet er på en engelsk mil, som da er 1 609 meter, sier Vestad.Løpet tiltrekker seg også sterke løpere på den 10 kilometer lange konkurranseklassen.- Det er mange sterke navn som har meldt seg på allerede. Blant andre stiller fjorårsvinner i Norseman, Anne Nevin til start. I tillegg er også Lena Selen med. I herreklassen har Ola Sakshaug meldt seg på og han er en av Trøndelags beste på denne distansen, sier Vestad.

Artikkelen stod først på trykk i Avisa Sør-Trøndelag og er skrevet av Ole Marius Rise.

Arman Vestad

Arman Vestad

Arman har vært nede i det mørkeste mørke og kjempet meg gjennom de tøffeste takene, og han har lært noe av det. Disse ekstreme erfaringene bruker han for å lose mennesker med ulik bakgrunnn gjennom dere egne utfordringer, slik at de kan nå sitt fulle potensial.

Siste nyheter