24. april 2021

Den Gode Mil setter i gang Tour de Wave – en løpe-smile-dugnad

av | Nyheter

Fra 26.–30. april skal Arman Vestad løpe “Tour de Wave” fra Trondheim til Snåsa gjennom fem dagsetapper. På veien skal han vinke, smile og si hei til alle han møter. På veien skal han hilse på alle han møter, og snakke med alt fra barn til ordførere. 

Vi hilser på hverandre når vi møtes i marka, eller når vi møtes med hund eller barnevogn. Hva er det som skal til for at vi også skal kunne klare å snakke med hverandre uten disse hjelpemidlene?

– Målet med turen er vise hvor lite som skal til for å kunne gjøre dagen til dem du møter litt bedre. Han vil samtidig motivere andre til å gjøre det samme på sine løpe- eller gå turer rundt om i Norge. Et smil kan ikke endre verden, men kan endre dagen til den du møter, sier Arman. Han ble veldig inspirert av vennligheten til innbyggerne i Snåsa gjennom flere besøk der det siste året. Snåsningene vennlige atferd har gjort de til samfunn han alltid vil huske. «Remarkable» er det engelske ordet som han synes er dekkende her, forteller Arman.  Denne atmosfæren vil han ta med ut i løypa og utfordre alle de andre stedene han besøker til å utvise den samme vennligheten som Snåsa gav han. Et smil kan også smitte!

Fem dager – fem byer – mange menneskemøter (på avstand)

Hver dagsetappe har fokus på forskjellige målgrupper som Arman er opptatt av.

I Trondheim skal han møte folk på Kirkens Bymisjon. I Stjørdal møter han barn i barnehage som har jobbet med vennlighet som tema den dagen han løper forbi. I  Levanger møter han beboere på sykehjem, og i Verdal skal han hjelpe med å pakke varer og bære de hjem eller ut i bilene til handlende på Coop Extra. På Steinkjer skal han snakke med Mental Helse Ungdom og ordfører Anne Berit Lein(mens de løper sammen). På Snåsa skal han intervjue ordfører Arnt Einar Bardal om hvorfor han vil at Snåsa skal bli Norges vennligste bygd.

Det hele starter imidlertid med at Bromstad barnehage vinker han avgårde når barna løper etter han de første hundre meterne. Før de skal inn å jobbe med vennlighet, smil og relasjoner.

Arman Vestad

Arman Vestad

Arman har vært nede i det mørkeste mørke og kjempet meg gjennom de tøffeste takene, og han har lært noe av det. Disse ekstreme erfaringene bruker han for å lose mennesker med ulik bakgrunnn gjennom dere egne utfordringer, slik at de kan nå sitt fulle potensial.

Siste nyheter